Ugrás a fő tartalomra

Egy kiskutya története

 

EGY KISKUTYA TÖRTÉNETE

   Egy nagy ház udvarán élt Bojti, a bolondos kiskutya testvéreivel, Borzival és Bundival, és a házban élő vidám gyerekekkel. A gyerekek imádták a kiskutyákat. Az udvaron mindig nagy volt a móka és a kacagás. Bojti boldogan csóválta a farkát, amikor simogatták a bundáját, vagy játékra hívták. Vidáman futott a kertben, és hozta vissza az eldobott labdákat. Megtanulta, hogyan kell ülni, feküdni, sőt, Bojti még pacsit is tudott adni. Ő volt a legokosabb, és a legkíváncsibb kiskutya az alomban.

    Egyik nap épp egy vakondtúrást lesett izgatottan, amikor a ház előtt egy nagy autó állt meg. Még sosem látott ekkora furgont! Furcsa, idegen illat áradt belőle. Kíváncsian odasettenkedett a nyitva hagyott hátsó ajtajához. Nem tudott ellenállni a kísértésnek, és besurrant a kocsiba, hogy belülről is körbe szaglászhassa a furcsa járművet. Épp egy belső zugban szimatolt, amikor hirtelen becsapódott a kocsi ajtaja! Ijedten ugatott, és kaparászta az ajtót, de hiába. A motor hangosan beindult. Az autó elindult, Bojti pedig magára maradt a sötétben.

   Hosszú órákon át zötykölődött, míg végre leállt a motor zúgása és újra kinyílt a furgon ajtaja. Rémülten szalad ki, de nem volt ott sem a ház, sem a gyerekek, sem a testvérei. Magányosnak és elhagyatottnak érezte magát. Sírva indult el, remélve, hogy megtalálja a hazafelé vezető utat. Napokig kóborolt az utcákon, hasa korgott az éhségtől. 

   Egy öreg bácsi vette észre a kimerült kiskutyát. Kedvesen közelített hozzá. Bojti szomorúan megnyalta a feléje nyújtott segítő, ráncos kezet. Az öregember megértette, hogy a kiskutya elveszett. Hazavitte Bojtit, és meleg vacsorát adott neki, majd másnap reggel elvitte az állatmenhelyre, hátha ott gazdát találnak neki.

   A menhely nyüzsgő hely volt. Volt ott mindenféle kutya, kicsi és nagy, rövid és hosszúszőrű, kölyök és öreg. Ettek, ittak, ugattak és játszottak. Bojtinak hiányzott a családja, de hamar rájött, hogy a menhelyen sincs egyedül. Barátságot kötött Lúval, a bölcs, öreg labradorral, aki megtanította neki a legjobb szimat trükköket. Már tudta, hogyan lehet megtalálni az elásott csontokat és az elveszett labdákat a menhely udvarán. Megismerkedett a játékos tacskóval, Tücsökkel is, aki megmutatta neki, hogyan kell kergetni a pillangókat - még akkor is, ha soha nem fogtak egyet sem. Együtt várták boldogan azt a napot, amikor végre családjuk lehet. Reménykedve figyelték a kaput, valahányszor látogató érkezett.

   Egy napsütéses délutánon egy kedves arcú kisfiú, Zori érkezett anyukájával a menhelyre. A kisfiú egy kerekesszékkel közlekedett. Ahogy Bojti, okos szemével Zorira nézett, a kisfiú lágyan visszamosolygott rá. Ahogy tekintetük találkozott a kiskutya azonnal érezte, hogy ez a fiú különleges. Zori gyakran olvasgatott vagy rajzolgatott a székében ülve. Ahogy a kutyusok felé gurult, a székéről hangtalanul egy ceruza esett a földre. Bojti észrevette mi történt. Odaszaladt, óvatosan a szájába vette a ceruzát, majd a kisfiúhoz vitte, és lágyan az ölébe ejtette. 

   A kisfiú halkan nevetett, és köszönetképpen simogatni kezdte Bojti bundáját. „Van kedved játszani, kutyus?” – kérdezte tőle vidáman. Bojti boldogan csaholt. A kisfiú egy rövid faágra mutatott a földön. „Hozd ide!” – mutatott a botra. Bojti fogai közé fogta az ágat, és farkát csóválva vitte a kisfiú székéhez. A kisfiú amilyen messzire csak tudta eldobta a botot. Bojti vidáman szaladt utána. Boldogan hozta vissza és adta Zori kezébe. Órákig játszottak. A kisfiú anyukája meghatódva figyelte fiát és a kiskutyát.

   Másnap újra visszajöttek! Harmadnap már Zori apukája is elkísérte őket. Sétáltak egyet a menhely melletti erdőben. Bojti vidáman ballagott a kerekesszék mellett, miközben a kisfiú boldogan tartotta a megkopott pórázt. A búcsú mindig szomorú volt. Bojti esténként a kisfiúra gondolt. Vele álmodott, nagyon megszerette kis barátját. Minden délután izgatottan várta, hogy a kisfiú iskola után meglátogassa.

   Aztán egyik nap hiába várt. Nem jött a kis család. Bojti szomorúan összegömbölyödött vackában. Még a nagyvárosban való kóborlásakor sem érezte ennyire magányosnak magát. Hiába próbálták vigasztalni kedvesen kutyabarátai. 

   Másnap reggel azonban már messziről megütötte a fülét az ismerős motorzúgás. Vidáman szaladt az udvarra, maga körül forgott, körbe-körbe ugrándozott. Ahogy a kocsi ajtaja kinyílt csilingelő nevetést hallott. Ezer közül is megismerte kis barátja hangját. Vidáman ugrálta körbe a kisfiú székét, miközben begurult a kiskapun. Zori nyugalomra intette Bojtit. „Ül! Ülj le szépen!” - mondta neki. Egy puha, piros színű, vadonatúj pórázt szorongatott a kezében. „Látod? Bele van hímezve a neved!” - mondta a kiskutyának. „És még egy mancsnyom is van rajta!” - mutatta Bojtinak, majd lágyan a nyakába tette. „Gyere velem haza!” – mondta a kiskutyának. 

   Bojti farkát csóválva, boldog szívvel intett búcsút a menhelyen élő barátainak. Attól a naptól kezdve Zori és Bojti elválaszthatatlanok lettek. Örök barátságot kötöttek. A kiskutya élete minden percében hálás volt kisfiúnak, aki befogadta őt. Büszkén sétált a kisfiú oldalán a kerekesszék mellett - Zori mindenben számíthatott rá. Nappal csodás kalandjaik voltak, éjszaka pedig a kisfiú ágya melletti puha vacokban őrizte kis barátja álmát. 



Hallgasd meg a mesét youtube csatornán is!
Látogass el facebook oldalunkra! 
https://www.facebook.com/mesekatitkospadlasrol/
Keress minket az instagrammon is! 
https://www.instagram.com/mesek_a_titkos_padlasrol/


Fontos jogi tudnivaló a blog tartalmával kapcsolatban!

A blog tulajdonosa által feltöltött képek, szövegek és videók a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény védelme alatt állnak. Ez azt jelenti, hogy a tartalmakat nem lehet a szerző engedélye nélkül más webhelyen vagy nyomtatásban közzétenni, megjelentetni.

Amennyiben forrásmegjelöléssel szeretnéd megosztani írásaimat más blogban, oldalon, nyomtatásban, kérlek, feltétlenül tüntesd fel a forrást!

Köszönöm a megértésedet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mesék a Titkos Padlásról

    MESÉK A TITKOS PADLÁSRÓL    Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg házikó, tetején egy nyikorgó padlással. A padlás egyik pókhálós sarkában, por lepte ládában szunnyadt a meselány, az elfeledett meselényekkel.    Minden éjjel, amikor a Hold ezüstös fényével megfestette az eget, a meselány felébredt álmából, és varázslatos meséket szőtt, amik életre keltek a padláson. A kastélyok magasra nőttek, a fák titkokat suttogtak, a mézeskalácsházak pedig cukros illattal töltötték meg a padlás levegőjét. Tündérek táncoltak a holdfényben, sárkányok repültek a gerendák között, bátor lovagok harcoltak egymással, vidám koboldok és boszorkányok nevettek a sötét sarkokban. A padlás varázslatos birodalommá vált, tele kalanddal és csodával.     Ó, mennyire szerette a Szél látogatni ezt a titkos padlást! Suttogva hallgatta a történeteket, zizegtette az elfelejtett történetek lapjait, és néha még fütyürészve dalolt is a meselényekkel.     De a varázslat nem volt teljes. Egy átok, amely olyan

Bömbi és Marci, a rakoncátlan kisautók

         BÖMBI ÉS MARCI, A RAKONCÁTLAN KISAUTÓK      Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis város, ahol két piros rakoncátlan kisautó, Bömbi és Marci lakott. Éjjel nappal száguldoztak az utcákon. De nemcsak hogy száguldoztak, soha nem használták az irányjelzőiket!    Kacagva versenyeztek a főúton, hogy ki ér előbb a piros lámpához. Ezt látva, egy bölcs öreg autó, Trabant bácsi állt oda melléjük. "Jó napot, fiacskáim! Látom, szeretitek a sebességet!„ - pöfékelte kedvesen   Bömbi és Marci büszkén biccentettek. "Igen, mi vagyunk a leggyorsabbak a városban!" – kiáltották.    Trabant bácsi bólintott. "Biztos vagyok benne, hogy gyorsak vagytok. De a sebesség nem minden! A közlekedésben a legfontosabb a biztonság!"       A kisautók kíváncsian néztek Trabant bácsira. "Mit értesz azon, hogy biztonság?" - kérdezte Marci.    Trabant bácsi türelmesen magyarázni kezdett: "Amikor jobbra vagy balra akartok kanyarodni, ezekkel az irányjelzőkkel figye

Dezsi és a kisautók

DEZSI ÉS A KISAUTÓK Dezsi, a kisfiú, imádta a kisautókat. A polcán sorakoztak a piros, kék, zöld és sárga járgányok, versenyautók, kamionok, és még egy csillogó tűzoltóautó is. Órákig eljátszott velük a szőnyegen, pályát épített, versenyt rendezett, és izgalmas történeteket talált ki a kisautókkal. De Dezsi nem mindig vigyázott a játékaira. Gyakran dobálta őket, száguldozott velük a padlón, és volt, hogy dühösen az ágy alá hajította őket, ha nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan ő akarta. A kisautók hamarosan megérezték a durva bánásmódot. A piros versenyautó elvesztette a hátsó kerekét, a kamion pótkocsija lecsúszott, a csillogó tűzoltóautóról pedig lekopott a festék. Egy nap Dezsi a szőnyegen játszott, amikor észrevette, hogy a kisautók szomorúak. Odament hozzájuk, és megkérdezte: - Mi a baj, kisautók? Miért szomorkodtok? A piros versenyautó felsóhajtott: - Fáj mindenem, Dezsi. Elvesztettem a kerekemet, és alig tudok mozogni. A kamion pótkocsija panaszkodott: - Mindig lecsúszom a kam